MIE, Microsoft Innovative Educator Expert

badge-mie1A Microsoft pályázatára októberben lehetett jelentkezni.  A Tanárblogon keresztül értesültem a lehetőségről és Nádori Gergely szavaival – “veszíteni nem lehet, nyerni viszont sokat” – jelentkeztem  én is. Referenciaként ezt a blogoldalt mutattam be. Öröm volt számomra, hogy engem is beválogattak ebbe a nívós csoportba, melynek tagjaitól sokat tanultam az elmúlt években.

mie

Sikeresen vettem részt a Microsoft Innovatív tanári képzésein, melynek eredményeként Microsoft Innovatív Tréner lettem.

Microsoft tréner

A programban résztvevő pedagógusok folyamatosan fejleszthetik tudásukat, így ebben az évben is az Expert csapat tagja vagyok, ami új lehetőségeket biztosít számomra a tanulásra.

MIE

A jövő kódolva van

Az Educatio Maros utcai székházában Tisza Géza előadásában a Scratch szoftverrel ismerkedtünk. Nagyon hasznos műhely foglalkozás volt, melynek keretében hibás programot javítottunk, és készítettünk egy labirintus játékot, amely a későbbiekben tovább fejleszthető.

labirint
Klikkelj a képre és indulhat a játék!

A Scratch egy ingyenes programozási környezet, amelyben kirakójátékszerűen helyezhetjük el az utasításokat és rögtön tesztelhetjük is tevékenységünk eredményét. Könnyedén sajátíthatjuk el az algoritmizálás alapjait, készíthetünk egyszerű játékokat. Az alapokat megtanulhatjuk önállóan is a Scratch Magyarország Portál oldalán található bevezető leckéinek segítségével, vagy a Scratch.mit.edu oldalon, ahol a magyar nyelv beállítása után máris elkezdhetjük első projektünk elkészítését.

Sulinetwork 2015

Április 17-19-én Székesfehérváron kerül megrendezésre az idei Sulinetwork konferencia. Sok-sok érdekes újdonsággal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Lehetőség lesz ismerkedni a Prezivel, felfedezni a Redmenta újdonságait, Smart táblás praktikákat gyakorolni.